dharmakeskusMeditaatio on oman mielen kehittämistä. Se on pysähtymistä, tilan antamista sisäiselle prosessille, keskittyneesti. Menetelmä on hyvin yksinkertainen, tarvitaan vain aikaa, jolloin ei varsinaisesti tee mitään. Harjoituksia on useita erilaisia, ja niiden avulla mielessä tapahtuvat asiat, kuten ajattelu ja emotionaaliset reaktiot tai tunnetilat, muutetaan positiivisiksi. Ajatukset ja tunnetilat ovat tajunnan epävakaata aluetta, jota meditaatio puhdistaa. Syntyy tilaa.

Meditaatiota, missä pyritään saavuttamaan selkeyden ja tyyneyden olotila, sanotaan keskittymisharjoitukseksi. Keskittymismeditaatio on myös rentoutumista, voidaan levätä tyyneyden tilassa. Meditaatiolla pyritään saamaan kosketus hyvään ja selkeään olotilaan, identiteettiin, joka on jo olemassa. Kun keskittyminen pystytään pitämään yllä riittävän kauan, mielentila alkaa muuttua itsestään. Päästään kosketukseen syvempään minuuteen.

Toinen tavoite meditaatiossa on saavuttaa pehmeä ja lempeä mielentila. Myötätunto ja rakkaus ovat välttämättömiä, jotta voi saada kosketuksen omaan kirkkaaseen olemukseen. On ohitettava kaikentäyttävä itse, on suhtauduttava kaikkiin olentoihin myötätuntoisena. Perusharjoitukset buddhalaisessa meditaatiossa kehittävät eettisyyttä, keskittyneisyyttä ja positiivisia mielentiloja, ne tuovat tyyneyttä, selkeyttä ja positiivisuutta.

 

Toiminta Meditaatio Buddhalaisia tekstejä 8 uhrausta Yhteystiedot