Tervetuloa tekemään uhrauksia. Sivun latautuessa voit lukea ensin muutaman rivin uhrausten tekemisestä yleensä ja erityisesti tällä sivulla.
Uhraamisen ideana on, että koska Buddha antaa meille parasta mitä voi saada, mekin yritämme antaa parastamme.Uhraustilanteen alussa lausutaan kolme ydintavua OM, AH, HUNG, jotka liittyvät vastaavasti otsa-, kurkku- ja sydänkeskuksiin, ruumiiseen puheeseen ja mieleen.
OM puhdistaa uhraukset.
AH-tavu saa ne moninkertaistumaan ja täyttämään koko maailman.
HUNG tarkoittaa, että ne annetaan kaikkien olentojen puolesta.
Tavuja lausuttaessa on tapana viedä kädet kämmenet yhdessä otsan, kurkun ja sydämen kohdalle sen merkiksi, että tapahtumaan keskitytään koko olemuksella - ruumiilla, puheella ja mielellä.
Tällä sivulla tehdään kahdeksan ulkoista uhrausta, jotka ovat: juomavesi, peseytymisvesi, kukkia, suitsukkeita, valoa, hajusteita, ruokaa ja musiikkia. Näitä on perinteisesti annettu arvokkaalle vieraalle, joka tulee kylään.
Buddhalle näitä kohteliaisuuksia on aina osoitettu virtuaalisesti, kuten kaatamalla kahdeksaan kuppiin vettä (fyysinen taso), lausumalla uhrauksen nimi (kommunikaation taso) ja visualisoimalla uhraukset valtavina (tajunnan taso).
Saman asian voit tehdä klikkaamalla uhrattavan lahjan kuvaa, sanomalla sen nimen ääneen tai mielessäsi ja visualisoimalla sen sekä Buddhan.

Uhraaminen on tärkeimpiä rituaaleja. Rituaalin tarkoituksena on ajaa sisään tiettyjä positiivisia ideoita, kuten anteliaisuus tai usko. Rituaali kattaa ajattelun lisäksi toiminnan ja kommunikaation alueita. Pitkäjänteisesti tehtynä se jättää olemisen virtaan niin pitkän ja selkeän jäljen, että sillä on todellista vaikutusta haluttujen hyveiden kehittymiseen.
 

Kahdeksan uhraustaKahdeksan uhrausta
.


OM
AH
HUM
 

 


Lausu ydintavut OM AH HUM ja jatka eteenpäin

 


 
   

Juomavettä
argam

Lausu uhrauksen nimi suomeksi tai sanskritiksi. Painamalla kannun kuvaa uhraat veden.

  
 

Vettä peseytymiseen
padyam

  

Kukkia
pushpe

 


 

Suitsukkeita
dhupe

 


 

Valoa
aloke

 

 


 


Hajusteita
kandhe

 

 


 ...

Ruokaa
naivedia

 

 


...
Musiikkia
saptha

 ...
 Uudestaan alkuunNyt olet tehnyt kahdeksan uhrausta.

 

 

Dharmakeskus - etusivu